Ședință a Sectorului Canonic-juridic al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului

La Baia Mare a avut loc astăzi, 28 noiembrie 2013, ședința administrativă a Sectorului canonico-juridic al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Satmarului cu preoții din cuprinsul eparhiei, părți în procese cu biserica Greco-Catolica privind terenuri și lăcașuri de cult, aflate în litigiu. Ședința a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Iustin Sigheteanul.

În conformitate cu hotărârea Sfântului Sinod care recomandă ca fiecare Centru Eparhial să aibă un sector canonico juridic unde să existe cel puțin un jurist am procedat la consolidarea acestui sector și am convocat astăzi, în Baia Mare, pe toți preoții și stareții care au procese în instanță pentru a ne informa, pentru a-i îndruma, pentru a-i ajuta acolo unde este nevoie și pentru o mai bună conlucrare și coordonare între Centrul Eparhial, Sectorul Canonico Juridic și Parohiile care se confruntă cu aceste situații”, a declarat pentru TRINITAS TV PS Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

La discuțiile care s-au desfășurat în sala „Episcop Dr. Vasile Stan” a Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” au luat parte consilieri, 7 protopopi și 26 de preoți.

Au fost purtate discuții pe marginea proceselor, au fost oferite informații si s-au facut recomandări din partea persoanelor specializate.

Comentarii Facebook


Știri recente