Seară ecumenică la Madrid

Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, a participat vineri seara, de la ora 20.00, la Madrid, la un moment ecumenic de rugăciune din cadrul Săptămânii Ecumenice Internaționale de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, informează episcopiaspanieportugaliei.es.

Ceremonia, cu care s-a închis oficial Săptămâna Ecumenică de Rugăciune din acest an, a avut loc în biserica catolică San Francisco el Grande din Madrid.

La acest moment, prezidat de Mons. Juan Antonio Martínez Camino, Episcop vicar de Madrid, Preasfințitul Timotei a fost însoțit de pr. prof. univ. dr. Teofil Moldovan de la Parohia „Preasfânta Fecioară Maria” din Madrid – Vicarul general al Episcopiei, sfinția sa fiind cel care a dat citire Evangheliei în limba română în cadrul evenimentului, de pr. Ciprian Farcaș – consilierul administrativ-bisericesc și de arhidiaconul Iustin Tănase de la Episcopie.

La invitația Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Madrid, ierarhul nostru a predicat pe tema Ce cere Domnul de la noi?.

În cuvântul său, Preasfințitul Părinte Timotei a subliniat câteva aspecte ce țin de apropierea omului de Dumnezeu, de darurile pe care Domnul ni le trimite și de răspunsul nostru la iubirea Lui: „Dumnezeu ne-a răscumpărat din iubire, dar cere la rându-I să-L iubim și să ne iubim: Iubiți-vă unii pe alții precum eu v-am iubit pe voi. Unde dragoste nu e, nimic nu e, pentru că Dumnezeu este iubire și întreaga creație, ca operă a Sfintei Treimi, este rezultatul iubirii. Sfânta Treime este Comuniune de persoane: Tatal, Fiul și Sfântul Duh. Omul este o persoană creată după chipul lui Dumnezeu și tinde la asemanarea cu El. Ca persoană, omul este menit să intre în comunicare și comuniune cu ceilalți semeni și cu Dumnezeu, fapt ce duce la nașterea unei comunități ziditoare și sfințitoare, adică mântuitoare. Cheagul care ține unite persoanele într-o comunitate este dragostea. Așadar, Domnul ne cere iubire, iar iubirea este calea mântuirii. Pe această cale să umblăm, pentru a răscumpăra vremea și pentru a intra în Împărăția lui Dumnezeu!”.

Comentarii Facebook


Știri recente