Seară duhovnicească la Parohia Goleț

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat miercuri, 27 martie 2013, în mijlocul credincioșilor din Parohia Goleț, Protopopiatul Caransebeș. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, slujba Paraclisului Maicii Domnului în biserica parohială cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”. În a doua săptămână din Post se desfășoară în Parohia Goleț serile de catehizare unde în fiecare seară părintele paroh are un preot invitat care slujește și rostește un cuvânt de zidire sufletească.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, potrivit episcopiacaransebesului.ro, Chiriarhul a subliniat: „Am răspuns cu mare bucurie invitației părintelui paroh ca în săptămâna a doua din Postul Mare să fim la o rugăciune de seară, la o seară duhovnicească de înălțare spre Dumnezeu, spre Maica Domnului și toții care au bineplăcut lui Dumnezeu. Am liturghisit aici în 4 noiembrie anul mântuirii 2007 când preot paroh era părintele Pavel Negrei. V-am cercetat cu dragoste atunci când ați fost încercați și când necazurile v-au copleșit, atunci când multe gospodării au fost luate de ape și mulți dintre dumneavoastră ați avut de suferit de pe urma inundațiilor și iată în primăvara anului 2013, în Postul Mare suntem din nou împreună ca o prelungire a praznicului Bunei Vestiri”.

La slujbă au participat un număr impresionant de credincioși dintre care foarte mulți copii și tineri precum și autorități locale. La final toți credincioșii prezenți au fost miruiți și au primit iconițe cu Maica Domnului.

Localitatea Goleț este așezată pe malul drept al râului Timiș, la 30 de km de municipiul Caransebeș și este atestată documentar în anul 1468. Biserica parohială cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a fost construită în stil baroc în anul 1840 și a fost pictată în anul 1842 de Trifon Achimescu, apoi în 1981 de Maria Tudur.

Comentarii Facebook


Știri recente