Seară duhovnicească la Parohia Cireșa din Protopopiatul Caransebeș

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat, miercuri, 13 martie 2013, în mijlocul credincioșilor din Parohia Cireșa, Protopopiatul Caransebeș. Cu acest prilej, ierarhul a săvârșit, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, slujba Paraclisului Maicii Domnului în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, potrivit Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Episcopul a rostit un cuvânt de folos, precizând că motivul pentru care a răspuns afirmativ la invitația preotului paroh „de a veni într-o seară, în această săptămână la Parohia Cireșa” este rugăciunea în comuniune, „pentru a ne ruga împreună, pentru a înălța rugăciuni înaintea tronului Preasfintei Treimi și pentru a înălța rugăciuni înaintea Maicii Domnului la care alergăm după Dumnezeu ca la o Mijlocitoare, Apărătoare și Mamă bună a noastră, a tuturor. Ne-am rugat împreună în această seară și îl felicităm pe părintele paroh pentru că a ales ca în această săptămâna, numită a brânzei, să rânduiască această perioadă de rugăciune, de catehizare, numită săptămâna duhovnicească. În fiecare seară aveți câte un invitat un părinte care slujește împreună cu părintele paroh, se roagă împreună cu dumneavoastră și în final rostește un cuvânt de învățătură. Este într-adevăr această săptămână o săptămână premergătoare Postului Mare, o săptămână în care ne întărim duhovnicește pentru a călători pe drumul sfânt și binecuvântat al Postului Mare. În această seară am rânduit să oficiem slujba Paraclisului Maicii Domnului, o slujbă cu totul specială și deosebită, care ne întărește pentru ca de săptămâna viitoare cu rugăciunile Maicii Domnului să călătorim și să urcăm spre Învierea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cea mai mare sărbătoare a creștinătății”. La final, ierarhul a miruit și a împărțit iconițe cu Maica Domnului tuturor credincioșilor prezenți.

Localitatea Cireșa, actualmente cartier al orașului Oțelu Roșu, este așezată la întâlnirea râurilor Bistra și Bistra Mărului. Biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a fost ridicată în anul 1821, în stil baroc, și târnosită la 9 iulie 2006 de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente