Seară duhovnicească în Parohia Timişoara Iosefin

În Parohia Timişoara Iosefin a avut loc duminică, după slujba Vecerniei, un concert de pricesne susţinut de către renumitul tenor Costel Busuioc, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul organizat de pr. Ionel Popescu, parohul bisericii „Naşterea Maicii Domnului” şi de părinţii coslujitori cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului a fost trăit cu emoţie de sutele de credincioşi prezenţi în sfânta biserică, între care mulţi copii şi tineri, membrii ai Asociaţiei creştin-ortodoxe „Oastea Domnului”

Întâlnirea a reunit clerici din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei, invitaţi, oameni de cultură, enoriaşi, precum şi credincioşi din parohiile timişorene.

Repertoriul solistului a cuprins pricesne, cântări, imne şi poezie religioasă – avându-i ca autori pe mai mulţi imnologi, dintre care şi poetul creştin Traian Dorz – specifice perioadei Postului Mare.

Conţinutul pricesnelor alese au avut în centru Golgota Mântuitorului şi dragostea Maicii Domnului, grabnic ajutătoare celor aflaţi în nevoi şi suferinţe.

Costel Busuioc este deja un nume consacrat în spaţiul muzicii româneşti, acesta impunându-se ca un bun interpret al muzicii bisericeşti, dar nu numai, care prin modul său personal de a se plasa în spaţiul muzicii crează o atmosferă plină de evlavie specifică vieţii de rugăciune.

Comentarii Facebook


Știri recente