Seară de catehizare la Paraclisul mitropolitan Madona Dudu din Craiova

Paraclisul mitropolitan „Maica Precista de la Dud” a găzduit duminică prima seară de cateheză din cadrul proiectului „Calea Mântuirii”. Implementat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și din încredințarea IPS Mitropolit Irineu, proiectul a adunat peste cincizeci de credincioși din mai multe cartiere ale Craiovei. Alături de aceștia au fost preotul Adrian Trifu, slujitor al paraclisului mitropolitan, și preotul Cristian Grecu, de la Biserica „Eroii Neamului” din Craiova, informează „Ziarul Lumina”.

În deschiderea lecției de catehizare, pr. Grecu le-a împărtășit celor prezenți din experiența dobândită în implementarea proiectului „Calea Mântuirii” în rândul credincioșilor pe care îi păstorește. „În parohia noastră programul de catehizare a început în urmă cu o lună și astăzi am ajuns deja la lecția cu numărul opt. Începutul a fost puțin mai greu, primele întâlniri fiind de familiarizare și introducere în temă, după care lucrurile au mers de la sine. Acum, pentru credincioșii noștri, cele aproximativ două ore și jumătate de catehizare pe care le parcurgem în fiecare săptămână în seara zilei de joi sunt ceva normal. Nădăjduim ca și aici, la Paraclisul Maicii Domnului, să lucreze Bunul Dumnezeu și să sădească cuvântul Său cel adevărat în inimile celor care îl ascultă cu credință”, a spus pr. Cristian Grecu.

Tema primei lecții de catehizare desfășurată în biserica paraclis mitropolitan „Madona Dudu” din Craiova a fost „Căutarea credinței”, fiind susținută de prof. David Frost, prima din cele douăsprezece ale cursului. Lecțiile de catehizare din proiectul „Calea Mântuirii” vor fi predate în fiecare seară de duminică de slujitorii sfântului lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente