Seară comemorativă dedicată Mitropolitului Bartolomeu Anania la Cluj

Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălașului va organiza joi o seară comemorativă la 9 ani de la trecerea la Domnul a Mitropolitului Bartolomeu Anania.

Evenimentul va începe la ora 18:30 și se va desfășura  la Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane, în prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, informează site-ul eparhial.

Programul serii culturale. Foto credit: Mitropolia Clujului

Evenimentul îl va avea ca invitat special pe Profesorul Andrei Marga, care va susține prelegerea intitulată „Mitropolitul Bartolomeu Anania astăzi”.

În cadrul serii culturale, actrița Elena Ivanca, de la Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, va prezenta un spectacol-lectură din piesa de teatru „Păhărelul cu nectar” de Valeriu Anania.

De asemenea, artiștii de la Studioul de Operă „Lya Hubic” vor susține un recital muzical.

Seara culturală va fi moderată și prezentată de Pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului.

Vezi și Universitatea suceveană „Ștefan cel Mare” va fi gazda Simpozionului dedicat Mitropolitului Bartolomeu Anania.

Foto credit: ZiarulLumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…