Se doreşte restaurarea bisericilor ortodoxe din Shanghai. Specialiştii din St. Petersburg şi-au anunţat sprijinul gratuit

shanghai

Xenia Cherepanova, purtătorule de cuvânt al Comisiei pentru controlul, utilizarea și conservarea monumentelor culturale și istorice din St. Petersburg, a anunţat recent că experţii din acest departament doresc şi sunt pregătiţi să ajute la restaurarea bisericilor ortodoxe din Shanghai, informează agenţia de presă TASS, citată de pravoslavie.ru.

Este vorba despre Biserica Sfântul Nicolae şi Catedrala Icoanei Maicii Domnului, Bucuria celor necăjiţi.

Necesitatea restaurării acestor monumente a fost discutată recent de Sergei Markov, Şeful comisiei, şi Alexander Evsikov, Consulul rus de la Shanghai. De asemenea, Au fost făcute demersuri ca aceste biserici să redevină locuri de slujire sfântă.

Xenia Cherepanova a precizat că specialiştii în restaurare sunt îngrijoraţi de starea acestor lăcaşuri de cult care, în prezent, sunt folosite în alte scopuri decât cele iniţiale. Aceştia şi-au exprimat dorinţa de a sprijini procesul de restaurare pentru a le aduce la o stare bună.

Suntem pregătiţi să dezvoltăm un proiect în vederea restaurării acestor edificii şi suntem gata să oferim sprijinul nostru prin intermediul unor specialişti calificaţi, a spus Cherepanova.


Biserica Sfântul Nicolae a fost construită în anul 1935, la iniţiativa comunităţii ruse refugiate în Shanghai. În anul 1955 Biserica a fost închisă, apoi transformată în depozit şi, ulterior, in spălătorie. După 1990, în lăcaşul de cult a fost amenajat un restaurant şi night club. Catedrala închinată Maicii Domnului a fost construită în timpul păstoririi Sfântului Ioan Maximovici.

Foto credit: Pravoslavie.ru

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente