Se așteaptă o prezență masivă a creștinilor ortodocși la Marșul pentru viață din Washington DC

„Unic din prima zi” este tema de anul acesta a Marșului pentru viață care va avea loc vineri, 18 ianuarie 2019, în capitala Statelor Unite ale Americii și la care se așteaptă o prezență considerabilă a creștinilor ortodocși.

Potrivit unei informări a Bisericii Ortodoxe din America (OCA), „Mitropolitul Tihon îi va însoți pe ceilalți ierarhi creștini ortodocși, pe studenți, clerici și credincioșii din cuprinsul țării la Marșul anual, care se va încheia cu oficierea unor rugăciuni de pomenire pentru victimele avortului”.

Înaltpreasfințitul Părinte Methodios, Mitropolitul ortodox grec de Boston, va reprezenta Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii.

Marșul pentru viață în România

În România, pregătirile pentru evenimentele legate de Luna pentru Viață 2019 au început cu o serie de seminarii desfășurate la Iași, Botoșani și Piatra Neamț.

Anul acesta Marșul va fi organizat în mai multe orașe din România și Republica Moldova sâmbătă, 23 martie, și va avea rolul de a sublinia unicitatea persoanei umane din momentul concepției.

Tema Marșului pentru viață din România va fi „Unic din prima secundă”.

Citește și:

Foto credit: OCA

Comentarii Facebook


Știri recente