Luna pentru Viață 2019: Au început pregătirile la Iași, Botoșani și Neamț

Luna pentru Viață 2019 se va desfășura în perioada 1-31 martie 2019, având tema „Unic din prima secundă”. Pregătirile pentru evenimente au început deja la Iași, Botoșani și Neamț cu o serie de seminarii.

În perioada 9 – 11 ianuarie 2019, Departamenul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor desfășoară trei seminarii de formare în Iași (9 ianuarie), Botoșani (10 ianuarie) și Neamț (11 ianuarie).

Training-urile sunt dedicate organizatorilor regionali ai Campaniei Luna pentru Viață 2019, ce va avea ca punct culminant Marșul pentru Viață din 23 martie 2019.

Cunoaște, iubește, acționează, împreună pentru viață!

Seminariile de formare se intitulează „Cunoaște, iubește, acționează, împreună pentru viață!”. Sunt susținute de Sorina Hîngănescu, referent în cadrul Departamentului Pro Vita și Coordonator al Lunii pentru Viață de la Iași, și Alexandra Nadane, Președinte al Asociației România pentru Viață de la București.

„Scopul întâlnirilor este dezvoltarea culturii pentru viață în zona Moldovei, prin creșterea nivelului de informare în societate în ceea ce privește problematica pentru viață și prin dezvoltarea mișcării pro-viață în comunitățile locale”, a declarat Sorina Hîngănescu pentru Basilica.ro.

La seminarii participă preoți, tineri, reprezentanți ai societății civile, cadre didactice, lucrători sociali și personal medical.

Obiectivele acestor activități sunt creșterea gradului de informare și stimularea activităților pro-viață în comunitatea locală:

„Obiectivele concrete sunt, pe de o parte, creșterea gradului de informare pe temele: criza de sarcină; alternative la avort; sindromul post-avort; sprijinirea femeilor care au trecut prin criza de sarcină, indiferent dacă au păstrat copilul sau au făcut avort; istoria avortului în lume și în România; istoria mișcării pentru viață din lume și din România; iar, pe de altă parte, stimularea activităților pro-viață în comunitatea locală” a spus Sorina Hîngănescu.

Unic din prima secundă

Tema Lunii și a Marșului pentru Viață „Unic din prima secundă” este o referință la unicitatea fiecărei persoane umane, din momentul creării ei de către Dumnezeu.

În martie se vor organiza în România și Republica Moldova evenimente dedicate recunoașterii, prețuirii și protejării vieții ca dar al lui Dumnezeu.

Mai multe detalii despre desfășurarea evenimentelor din Arhiepiscopia Iașilor puteți afla pe paginile de Facebook Pro Vita Iași și Marșul pentru Viață Iași.

Foto credit: Pro Vita Iași

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente