Şcoală de vară organizată la Parohia Viziru de Jos, jud. Brăila

Anul 2016 a fost declarat în Patriarhia Română Anul omagial ala educaţiei religioase a tineretului creştin-ortodox. În acest context, Arhiepiscopia Dunării de Jos a iniţiat, coordonat şi desfăşurat ample  programe liturgice, ştiinţifice, culturale, filantropice, de comunicare şi dezvoltare personală, după cum ne-a precizat Pr. Simeon Sică Bănică.

Unul dintre acestea, intitulat Redescoperirea valorilor tradiţionale ale spiritualităţii româneşti, a fost realizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în cadrul celei de a XX-a ediţii a Taberei de Vară de la Parohia Viziru de Jos, judeţul Brăila.

În data de 09 august 2016, în urma dialogului purtat de către  Chiriarhul locului cu cei 24 de tineri aflaţi în Tabără, s-a născut ideea unui nou proiect, îndreptat de această dată către tinerii din Penitenciarul de Minori şi Tineri de la Tichileşti, Brăila, intitulat sugestiv Libertatea credinţei în Dumnezeu dincolo de gratii.

Proiectul a avut la bază un protocol de cooperare încheiat între Penitenciarul Tichileşti şi Parohia Viziru de Jos, în vederea realizării unui dialog între tinerii aflaţi în detenţie şi grupele de tineri care au experienţa taberelor de vară din Viziru şi care au dobândit competenţe de interacţiune socială.

În concret, în perioada 22 – 25 august 2016, un număr de 32 tineri din penitenciar au participat zilnic la programele liturgice, atelierele de comunicare şi cunoaştere interpersonală, dar şi la activităţi sportive, creative şi recreative. Scopul acestor întâlniri l-a constituit realizarea unui echilibru între educaţia socio-profesională şi cea moral-spirituală.

Proiectul va continua şi în luna septembrie la capela Sf. Apostoli Petru şi Pavel din cadrul Penitenciarului pentru Minori şi Tineri, Tichileşti, unde Pr. Simeon Sică Bănică va alcătui un cor al persoanelor private temporar de libertate.

Comentarii Facebook


Știri recente