Școala de vară din parohia clujeană Buna Vestire, la final

La Biserica „Buna Vestire” din cartierul clujean Iris a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, festivitatea de închidere a școlii de vară, desfășurată pe parcursul unei săptămâni la biserica parohiei. Cu acest prilej, în mijlocul copiilor și al întregului colectiv participant a fost prezent Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Ierarhul, alături de preoții slujitori ai bisericii, pr. Ambrozie Boca și pr. Liviu Vidican-Manci, a oficiat Paraclisul Maicii Domnului. Răspunsurile au fost date de copii, sub îndrumarea prof. Daniel Mocanu. La finalul slujbei, IPS Mitropolit Andrei le-a transmis celor prezenți un cuvânt de învățătură dar și de apreciere la adresa acestei inițiative reușite. A urmat premierea celor implicați în acest proiect, profesorii, educatoarele, voluntarii și a cei aproximativ 100 de copii. La festivitate au fost prezenți și prof. Mariana Pop, inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Amalia Gurzău, inspector de specialitate, și inspectorul de religie, pr. Marian Sidon.

Pe parcursul școlii de vară, copiii au învățat o serie de tehnici artistice, precum pictură pe sticlă, confecționarea de obiecte din mărgele, origami și quilling. Totodată, ei au participat și la un atelier de teatru, unde, pornind de la episodul potopului, descris în Cartea Facerii, și-au imaginat Arca lui Noe și au construit povești, poezii și cântece pe baza acestui subiect.

Inițiativa acestui proiect, aflat la prima ediție, a avut un rezultat excelent, spun organizatorii, astfel că ei își doresc ca școala de vară să devină o tradiție, în Parohia „Buna Vestire”. Organizatorii școlii de vară, „Copilărie Binecuvântată” sunt Seminarul Teologic Ortodox din municipiu, în parteneriat cu Grădinița „Floare de Iris” și Parohia Ortodoxă „Buna Vestire”.

Comentarii Facebook


Știri recente