Școala de vară „Bucuria credinței”, la Mănăstirea din Țara Năsăudului

În perioada 22-24 august 2014 va avea loc școala de vară intitulată „Bucuria credinței” la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, Rebra-Parva, potrivit Radio Renașterea. Participanții la această întâlnire – în număr de 40 de tineri – sunt membrii activi ai Asociației Tinerilor la nivel de județ, care au fost implicați în diverse activități și evenimente la nivel parohial sau de protopopiat, însă și tineri dornici să se implice în acțiunile derulate sub egida organizației de tineret.

Programul școlii de vară este unul diversificat, incluzând conferințe tematice, drumeții, discuții și activități de socializare, îmbinate cu programul liturgic al mănăstirii. Activitățile vor debuta cu înmânarea mapelor ce conțin programarea evenimentelor din acest sfârșit de săptămână și cu jocul de cunoaștere, menit să identifice abilități și competențe specifice fiecărui participant.

Lectorii invitați să conferențieze vor aborda tematica voluntariatului ca misiune a Bisericii, punctând activitățile necesare și dezirabile pentru o mai strânsă colaborare între comunitate și tineri. Prima conferință -„Modalități de comunicare a credinței” -va avea loc vineri la ora 15, când părintele Arhim. Conf. Dr. Teofil Tia va evidenția aspecte importante legate de susținerea comunității prin credință, încrederea în sine și în semeni, respectiv rolul credinței de liant între oameni. Analiza pragmatică a îmbinării voluntariatului și credinței va fi discutată și exemplificată în conferința „Tipuri de activități în cadrul programelor parohiale pentru copii și tineri”, susținută de inspectorul pentru tineret Cluj, Radu Copil. Cea de-a treia conferință, susținută de Ierom. Natanael Zamfirescu, duhovnicul mănăstirii Sf. Elisabeta -„Despre smerenie, ascultare și prietenie”-va fi structurată ca o concluzie a celor discutate, accentuând abordarea pe care trebuie să o aibă voluntarii în devotamentul lor față de semeni.

Scopul acestei școli de vară este, dincolo de a discuta și analiza aspecte importante legate de activitățile cu tinerii la nivel de județ, acela de relaționa și întări legăturile create între voluntari. De aceea, programul va include drumeții și sport, petrecere a timpului în natură, precum și o vizită la Centrul Misionar de Tineret „Pr. Prof. Ioan Bunea”din Sîngeorz-Băi. Partea duhovnicească a întâlnirii va consta în participarea la programul liturgic al mănăstirii, unde ne vom putea reculege într-un spațiu cu o puternică încărcătură duhovnicească. La finalul Sfintei Liturghii de duminică, dl. secretar eparhial dr. Valentin Vesa le va pune la suflet creștinilor prezenți în biserică un cuvânt de învățătură, îndemnându-i să se bucure împreună de credința împărtășită.

Totodată, la lucrările școlii de vară va fi prezent Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, care le va adresa tinerilor un cuvânt ziditor, asigurându-i de susținerea necontenită a Bisericii în proiectele demarate. Intenția este ca rezultatul discuțiilor și atelierelor de lucru din această școală de vară să poată fi concretizat în alte activități de factură socială, necesare comunității în vederea unei bune dezvoltări spirituale și morale.

Comentarii Facebook


Știri recente