Școala altfel la Centrul de Servicii Sociale pentru persoanele cu dizabilități din Oradea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la Centrul de Servicii Sociale pentru Persoanele cu Dizabilități din Oradea, în perioada 1-5 aprilie 2013, s-au desfășurat o serie de activități „altfel”, prin implicarea elevilor orădeni, în cadrul Programului „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, a precizat Pr. Laurențiu Lazăr.

Astfel, un număr de 50 de preșcolari, de la Grădinițele cu Program Prelungit nr. 27 și nr. 31 din Oradea, coordonați de doamnele educatoare Elena Indrie și Elena Bala și 40 de elevi de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, îndrumați de domnul profesor Traian Ursuța, au participat la activități educative menite să le valorizeze abilitățile practice dobândite în cadrul curriculumului școlar și să le cultive aptitudinile sportive.

Atât elevii de liceu, cât și preșcolarii și-au luat în serios, cu mult interes, rolul de voluntari pentru sprijinirea activităților de ergoterapie ale centrului, ajutând persoanele cu dizabilități să confecționeze un număr cât mai mare de obiecte decorative cu tematică religioasă legată de apropiata sărbătoare a Învierii Domnului. Obiectele confecționate vor fi valorificate în comunitate, pentru susținerea activității Centrului, pentru ca un număr cât mai mare de persoane cu dizabilități să beneficieze de asistență socială și recuperare locomotorie și psihologică.

O altă paletă de activități a fost reprezentată de activitățile de educație fizică, organizate în cadrul serviciului de recuperare prin kinetoterapie, care au reprezentat o atracție pentru copiii preșcolari, pentru care au fost organizate câteva întreceri sportive, în asistența persoanelor cu dizabilități.

Comentarii Facebook


Știri recente