Schitul de Sus își prăznuiește pentru întâia dată hramul

Binecredincioșii creștini mehedințeni au ocazia să participe la sfârșitul acestei săptămâni la cea dintâi slujbă de hram a bisericii Schitului de Sus. Așezată sub patronajul spiritual al Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, lăcașul de închinare va aduna în juru-i mulțime de pelerini veniți de prin toate părțile județului în ziua praznicului slăvitului proroc.

Slujba va fi săvârșită, sâmbătă, 20 iulie, de Întâistătătorul Eparhiei Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Nicodim, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, după cum ne-a mărturisit Cătălin Cernătescu.

Binecuvântarea pentru începerea Sfintei Liturghii va fi dată la 09:30. Credincioșii care au ținut post și s-au mărturisit duhovnicului se pot împărtăși la momentul potrivit cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos.

Preacuviosul Părinte Arhim. Pavel Nicolăescu, starețul mănăstirii Topolnița, de care aparține și acest schit, face poftire tuturor mehedințenilor să ia parte și să se roage la acest moment de aleasă trăire duhovnicească.

***

Piatra de temelie a bisericii cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” a fost pusă în anul 1994, cu binecuvântarea Î.P.S. Acad. Dr. Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olterniei, de către Preasfințitul Părinte Dr. Damaschin Coravu Severineanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei.

Lucrările de construcție s-au realizat între anii 1994-2004 cu sprijinul Preacuviosului Părinte Arhimandrit Pavel Nicolăescu, starețul mănăstirii Topolnița și paroh al parohiei Balotești, cu ajutorul enoriașilor și al altor donatori.

Pictura sfântului lăcaș de închinare s-a realizat între anii 2004-2012 de către familia pictorilor Lăcrămioara și Liviu Anton din București, în tehnica „fresco”, cu sprijinul Primăriei Izvoru Bârzii și al Secretariatului de Stat pentru Culte.

Biserica de la Schitul de Sus a fost sfințită anul trecut, pe 26 august, de Mitropolitul Olteniei, ÎPS Părinte Acad. Dr. Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente