Schimbarea vine din noi: Primele rezultate ale campaniei „Banca de haine”

În urmă cu două săptămâni (18 iulie 2016), Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a lansat proiectul „Banca de haine”. La acel moment, cinci boxe pentru colectarea de bunuri au fost amplasate în cele cinci sectoare ale capitalei Republicii Moldova, iar oamenii au fost îndemnaţi să susţină proiectul prin donaţii de haine, încălţăminte, lenjerie de pat şi alte bunuri. Primele rezultate indică o cantitate de aproximativ 3,5 tone de bunuri donate.

Toate aceste bunuri vor prinde o a doua viaţă în mâinile celor care au nevoie de sprijin, a precizat Ludmila Popescu, responsabil relaţii cu presa Misiunea Socială Diaconia.

Nu ne-am aşteptat la o asemenea mobilizare din partea oamenilor. Graficul eliberării boxelor va fi ajustat pe parcurs, în funcţie de cantitatea şi periodicitatea donaţiilor, dar acum rugăm pe toată lumea să ne ajute în acest efort comun de solidaritate. Vă invităm să fiţi parte a acestui proces, astfel încât atunci când vedeţi că boxa este plină, să nu lăsaţi pungile lângă boxă, ci să reveniţi după ce aceasta va fi eliberată. Cele mai multe donaţii le aşteptăm pe parcursul săptămânii, de luni până vineri, astfel încât în intervalul acestor zile reuşim să mobilizăm mai eficient resursele pe care le avem, a declarat Igor Belei, director Misiunea Socială „Diaconia”.

Până în prezent au fost distribuite 1460 de kilograme de haine, după cum urmează:

  • Garderobe sociale din parohiile Mitropoliei Basarabiei: Ucrainca – 315 de kg, Climăuţi – 164 de kg, Feteşti – 159 de kg, Coşcalia – 159 de kg, Pojoreni – 165 kg
  • Familii şi persoane asistate prin intermediul Centrului de Consultanţă „În braţele mamei” – 77 kg.
  • Organizaţii sociale partenere: Fundaţia Regina Pacis- 175 kg, Centrul de găzduire a persoanelor fără de adăpost stabil – 246 kg.

***

Reguli pentru a dona în cadrul campaniei „Banca de haine”:

  1. Bunurile trebuie să fie îngrijite, spălate şi aranjate.
  2. Este indicat ca toate donaţiile, inclusiv jucăriile, să fie plasate în pungi. Astfel, se păstrează acurateţea lucrurilor donate atât în momentul plasării acestora în boxe, cât şi în procesul de colectare şi sortare.
  3. Pentru eventuale neregululi, telefonaţi la 022 46 32 28 / 0698 88 133 sau lăsaţi un mesaj pe pagina de Facebook.

Comentarii Facebook


Știri recente