Sărbătoarea „Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul”, la Giurgiu

La 7 ianuarie 2015, Biserica Ortodoxă a sărbătorit Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului. Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în paraclisul noii biserici a Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din mun. Giurgiu. Cu acest prilej, spre bucuria duhovnicească a credincioşilor, au fost aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu fragmente din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, ale Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

În cuvântul de învăţătură, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului a evidenţiat viaţa şi lucrarea profetică a Sfântului Ioan Botezătorul, despre care însuşi Domnul Hristos mărturisea că este cel mai mare dintre toţi oamenii născuţi din femeie şi cel dintâi între Prooroci. Sfântul Ioan Botezătorul, simbolul martirilor şi al misionarilor, reprezintă modelul de rugăciune şi de pocăinţă. El a rămas în tradiţia Bisericii ca Mergătorul-înainte al lui Hristos, cel care Îl prezintă lumii pe Mielul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii, a încheiat Chiriarhul.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a săvârşit o slujbă de pomenire pentru cei trecuţi la cele veşnice.

La final, ierarhul a oferit părintelui paroh Ştefan Lucian Ionuţ o icoană a Sf. Ioan Gură de Aur, părintelui Gheorghe Ion o icoană a Sfântului şi Dreptului Simeon , iar părintelui Mihăescu Bogdan o icoană a Sf. Efrem cel Nou. De asemenea, părintelui Arhid. Grigorescu George Sebastian, Preasfinţia Sa i-a oferit o icoană a Sf. Ioan Botezătorul, iar părintelui Diac. Puflea Radu Casian, o icoană a Sf. Ioan Casian. Totodată, Chiriarhul a adresat credincioşilor prezenţi urări de sănătate, pace şi fericire cu prilejul sărbătoririi Sfântului Ioan Botezătorul, oferindu-le tuturor iconiţe.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…