Sărbătoarea Sfintei Treimi în Eparhia Severinului

Sărbătoarea Preasfintei Treimi a adunat credincioși de pretutindeni la hramul a 3 chinovii mehedințene. Au îmbrăcat veșmântul bucuriei mănăstirile Cerneți, Mraconia și Strehaia. Dacă la primele două vetre monahale au slujit preoți delegați de Centrul Eparhial, la mănăstirea Strehaia s-a aflat în mijlocul obștii de viețuitoare Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Nicodim.

Părintele Episcop a săvârșit Sfânta Liturghie în pridvorul bisericii mănăstirii, împreună cu un alai clerical din care a făcut parte și protoiereul locului, Pr. Gabriel Ursache-Țucă, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu.

După sfârșitul Liturghie a urmat slujba parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului lăcaș de închinare.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit creștinilor prezenți despre apropierea dintre cele două sărbători însemnate, Pogorârea Duhului Sfânt și Sfânta Treime. Ierarhul a amintit că prezența Duhului Sfânt în Biserică și transmiterea Sa prin succesiune apostolică conferă identitate și legitimitate Ortodoxiei fundamentate pe credința în Sfânta Treime.

Părintele Episcop i-a mai îndemnat pe cei prezenți la ținerea cu cucernicie a postului ce stă să înceapă și la participarea activă la slujbele rânduite de Biserică, în centrul cărora se află Sfânta Liturghie, ca un izvor al vieții veșnice.

Comentarii Facebook


Știri recente