Sărbătoarea Sfintei Treimi. Prin intermediul Centrului de Presă Basilica Cuvântul lui Dumnezeu intră în casele noastre, a spus PS Varlaam Ploieșteanul

His Grace Bishop Varlaam of Ploiești on the Feast of the Most Holy Trinity 2017

În ziua praznicului Preasfintei Treimi, Centrul de Presă Basilica și-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat în data de 5 iunie 2017 o slujbă de Te-Deum. Evenimentul a avut loc la Catedrala Patriarhală, după Sfânta Liturghie.

Din sobor au făcut parte: Părintele Nicolae Dascălu, Consilier Patriarhal Coordonator, Părintele Teodor Gradinaciuc, Consilier Patriarhal (Radio Trinitas), Părintele Nicolae Cristian Câdă (Publicaţiile Lumina) și Părintele Bogdan Teleanu (Biroul de Presă).

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat legătura dintre numele Centrului de Presă Basilica și hramul acestuia. De asemenea, ierarhul a reliefat și misiunea duhovnicească a presei bisericești.

Există o strânsă legătură între numele Centrului de Presă  Basilica și ocrotitorul său spiritual, Sfânta Treime. Între viața de iubire a Preasfintei Treimi și viața Bisericii există o continuă conlucrare. Biserica este instrumentul prin care Dumnezeu Cel în Treime închinat lucrează la mântuirea neamurilor, a subliniat ierarhul.

Potrivit Părintelui Episcop, prin intermediul celor cinci componente ale Centrului de Presă Basilica Cuvântul lui Dumnezeu intră în casele noastre, la locurile noastre de muncă, în sufletele noastre.

În ziua praznicului Preasfintei Treimi, ne-am rugat pentru ostenitorii, dar și pentru binefăcătorii Centrului de Presă al Patriarhiei Române care susțin toate cele 5 componente ale sale. De asemenea, ne-am rugat și pentru cei care beneficiază de munca ce se desfășoară în cadrul acestui centru, a conchis Preasfințitul Părinte Varlaam.


Centrul de Presă Basilica cuprinde cinci componente: Radio Trinitas, Trinitas TV, publicațiile Lumina, Agenția de știri Basilica și Biroul de presă şi relaţii publice.

Comentarii Facebook


Știri recente