Sărbătoarea Sfântului Ștefan la Făgăraș

La sărbătoarea Sfântului Arhidiacon Ştefan, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu a târnosit Biserica “Sfântul Ioan Botezătorul” din Făgăraş-Galaţi, un vechi locaş de cult ridicat la 1841 şi despre care nu s-au găsit mărturii că ar fi fost sfinţit. Renovat şi înfrumuseţat în ultimii ani, locaşul de cult din cartierul Galaţi a fost sfinţit în a treia zi de Crăciun, participând numeroşi credincioşi, preoţi şi oaspeţi.

Biserica a fost târnosită cu Sfântul şi Marele Mir, iar Sfânta Masă şi pictura restaurată au fost sfinţite.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit preot pe diaconul Claudiu Păun, ca misionar la această biserică. În soborul slujitor s-au aflat stareţi şi ieromonahi, protopopul de Făgăraş 1, Marcel Dobrea şi alţi preoţi, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit mulţimilor de credincioşi despre semnificiaţiile duhovniceşti ale slujbei de târnosire şi i-a oferit “Crucea Şaguniană” protopopului Marcel Dobrea. Acte de cinstire au primit Adunarea şi Consiliul parohiale, Primăria Făgăraş şi mai mulţi binefăcători.

Părintele paroh Cornel Ursu i-a mulţumit ierarhului şi i-a oferit o icoană a Sfântului Ştefan. Părintele Ursu le-a mulţumit tuturor credincioşilor care au sprijinit lucrările de la această biserică.

Grupul “Dor făgărăşean” a oferit celor prezenţi un moment de colinde tradiţionale din Ţara Făgăraşului, iar la final credincioşii s-au închinat în Sfântul Altar şi la Capul Sfântului Andrei Şaguna, păstrat într-o raclă adusă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente