Sărbătoarea Sfântului Nectarie de Eghina la Mănăstirea Radu Vodă (Programul evenimentelor)

Credincioșii bucureșteni, dar și pelerini din alte zone ale țării, sunt așteptați în aceste zile să ia parte la sărbătoarea Mănăstirii Radu Vodă care își va serba joi ocrotitorul spiritual: pe Sfântul Ierarh Nectarie de Eghina.

Manifestările religioase vor debuta în dimineața din ajunul hramului, 8 noiembrie 2017, când moaștele Sfântului Nectarie de Eghina și ale Sfântului Efrem cel Nou vor fi scoase în procesiune și așezate spre închinare într-un baldachin special amenajat în apropierea locaşului de cult.

Slujba de priveghere în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie va fi oficiată miercuri seară, începând cu ora 17:00.

În ziua hramului, de la ora 8:30, vor fi oficiate slujba ceasurilor, Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie și Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice vor fi oferite de Grupul psaltic Potirul al Mănăstirii Radu Vodă.

Sfintele moaște vor rămâne în baldachinul din curtea mănăstirii până la închinarea ultimului pelerin, după care vor fi reașezate în biserica așezământului.


Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, numit Taumaturgul pentru vindecările miraculoase, îndeosebi de cancer, care s-au săvârșit pentru cei care s-au închinat cu credință sfintelor sale moaște, este unul din cei mai iubiți sfinți din Grecia, dar nu numai.

Sfântul Nectarie s-a născut în data de 1 octombrie 1846, în orășelul Silivria, pe țărmul Mării Marmara, la 20 de kilometri vest de Constantinopol. A fost mitropolit de Pentapole, în Egipt, director al seminarului din Atena, duhovnic, slujitor al Bisericii și mare iubitor de săraci. Începând cu anul 1904 s-a retras în insula grecească Eghina, unde a construit Mănăstirea Sfânta Treime. A trecut la cele veșnice în 8 noiembrie 1920, la 74 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente