Sărbătoarea Sf. Mucenic Gheorghe în parohia clujeană Ciurila

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat astăzi, 23 aprilie, 2013, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Sfânta Liturghie a Darurilor Înainte Sfințite, în parohia Ciurila din protopopiatul Cluj I, informează radorenasterea.ro

Slujba a început la ora 10 în biserica cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril și a fost săvârșită de Mitropolitul Clujului, înconjurat de un sobor numeros de preoți și diaconi, din care au făcut partepărintele protopop de Cluj I, Ioan Jeler și alți preoți din parohiile învecinate. De la Centrul Eparhial Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a fost însoțit de Directorul economic, Sorin Câlea, Secretarul eparhial, Drd. Valentin Vesa și consilierul de misiune și protocol al Arhiepiscopiei, Pr. Arhid. Claudiu Grama.

La slujba arhierească de la Ciurila au participat și mulțime de credincioși din satele învecinate, precum și autorități locale. În cadrul cuvântului de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a vorbit despre exemplul de mărturisire a credinței dat de mucenici, dând drept exemplu credincioșilor modul de viețuire și mărturisire a Sfântului Gheorghe pomenit astăzi în Biserica Ortodoxă. În același timp Mitropolitul le-a spus celor prezenți că acești sfinți mucenici ne îndeamnă prin exemplul lor la o credință tare, trăire intensă a vieții de creștin și la o mărturisire neînfricată a credinței noastre ortodoxe. Potrivit părintelui Sandu Mircea biserica veche din Ciurila datează încă din anii 1800 și se află într-o stare avansată de degradare. Astfel părintele, împreună cu credincioșii au decis să ridice o nouă biserică. Lucrările de construcție vor începe anul acesta, iar noul locaș de rugăciune va purta hramul „Sfântului Mare Mucenic Gheorghe”.

Comentarii Facebook


Știri recente