Sărbătoarea Sf. Ap. Petru și Pavel la Schitul Moneasa

La sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a efectuat o vizită pastorală pe Valea Deznei, la schitul din stațiunea balneoclimaterică Moneasa, Protopopiatul Sebiș, care și-a sărbătorit hramul, și în Parohia Dezna, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Înconjurat de soborul preoților slujitori, în prezența unui mare număr de pelerini, în mare parte veniți în stațiune pentru odihnă și tratament, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei a oficiat Sfânta Liturghie în Schitul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Moneasa. Schitul a luat ființă în anul 2009, la inițiativa și cu purtarea de grijă a chiriarhului, așezământul monahal având și misiunea de a asigura asistență religioasă și lăcaș de reculegere credincioșilor ortodocși care vizitează cunoscuta stațiune de la poalele Munților Codru Moma, pe tot parcursul anului.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, sub titlul „Apostolat”, Arhiepiscopul Aradului a evidențiat însemnătatea apostolatului și apostolilor în transmiterea, păstrarea și intensificarea credinței creștine, în mod special a celor prăznuiți, Sfinții Apostoli Petru și Pavel. În sens general, apostolatul definește misiunea pe care au primit-o Sfinții Apostoli și urmașii acestora, de a răspândi în lume Evanghelia primită de la Hristos Domnul, dar, în sens restrâns, acesta înseamnă și misiunea pe care o are fiecare creștin de a-L urma, a arătat Înaltpreasfinția Sa.

În după-amiaza zilei, chiriarhul a poposit la Parohia Dezna și a vizitat noua biserică parohială, în construcție, dând îndrumări preotului paroh în vederea impulsionării ritmului de edificare a sfântului lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente