Sarbatoarea Pogorarii Sfantului Duh la Parohia ortodoxa romana ‘Sf. Parascheva’ din Terni (Italia)

Duminica, 15 iunie 2008, la sarbatoarea Pogorarii Duhului Sfant, Ambasadorul Romaniei la Vatican, dl. Marius Lazurca, a participat la slujba si s-a intalnit cu credinciosii Parohiei ortodoxe romane ‘Sf. Parascheva’ din orasul Terni (Italia).

Parohia a fost infiintata in anul 2002, printr-un acord intre Biserica Ortodoxa Romana si Episcopia romano-catolica de Terni, Narni si Amelia (Episcop Vincenzo Paglia) care a pus la dispozitia comunitatii romanesti o biserica din centrul istoric al orasului Terni. Paroh al comunitatii ortodoxe nou infiintate a fost desemnat Preotul Vasile Andreica, fost consilier la Arhiepiscopia Iasilor.

La slujba de Rusalii din data de 15 iunie au participat aproximativ 200 de credinciosi romani, din intreaga regiune Umbria. La incheierea slujbei, Dl. Ambasador Marius Lazurca s-a adresat celor prezenti. Ceremonia religioasa a fost urmata de o intalnire cu membrii consiliului parohial. Invitat la aceasta intalnire a fost si Mons. Antonio Maniero, vicarul Episcopiei romano-catolice de Terni, Narni si Amelia. In cadrul discutiilor au fost evidentiate dificultatile pastorale cu care se confrunta Pr. Vasile Andreica, problemele unei comunitati dispersate pe o arie foarte intinsa, precum si proiectele de viitor ale parohiei, cooperarea cu Episcopia romano-catolica de Terni si modul in care autoritatile romane pot sustine parohiile din diaspora.

(Sursa: Ambasada Romaniei la Vatican)

Comentarii Facebook


Știri recente