Sărbătoarea parohiei vrâncene Trotușanu

Biserica „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Parohia vrânceană Trotușanu a fost sfințită duminică, 20 octombrie 2013. Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, după cum a precizat Dragoș Olteanu. Ierarhul a săvârșit în continuare Sfânta Liturghie.

„Prin slujba de târnosire, în timpul căreia am invocat pogorârea Duhului Sfânt asupra acestei noi biserici, zidită spre slava lui Dumnezeu, v-ați umplut de binecuvântare și de sfințenie. Acest locaș de cult a fost botezat prin stropirea cu apă sfințită, a fost uns cu Sfântul și Marele Mir și urmează să se săvârșească de acum, timp de 40 de zile consecutiv, Sfânta Liturghie, apoi în fiecare duminică și sărbătoare”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Piatra de temelie a bisericii a fost așezată la 22 noiembrie 2008, lucrările de construcție fiind finalizate în acest an prin grija preotului paroh Bocu Cristian și cu sprijinul unor oameni de bine.

La slujbe au participat autorități locale și un număr însemnat de credincioși care au trecut prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

La solicitarea credincioșilor și a preotului paroh, sfântul lăcaș a primit un al doilea hram „Nașterea Maicii Domnului”.

Comentarii Facebook


Știri recente