Sărbătoarea Parohiei vrâncene Jariștea

Credincioșii Parohiei vrâncene Jariștea II au participat în număr mare în această duminică la sfințirea clopotniței bisericii filiale cu hramul Duminica Tuturor Sfinților. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, informează TRINITAS TV.

„Clopotnița are un rol foarte important la o biserică întrucât în ea se așează clopotele care sună la anumite ore pentru a chema credincioșii la biserică și la rugăciune. Ele sună la începutul Sfintei Liturghii, la Vecernie, dar și la momente importante din viața oamenilor. În mod deosebit sună la înmormântări”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Clopotnița fost ridicată în perioada 2011-2012, de un binefăcător local. Ierarhul i-a conferit acestuia insigna eparhială.

În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Jariștea I, unde a fost întâmpinat de copii și tineri.

Biserica «Adormirea Maicii Domnului» din Parohia Jariștea I a fost ridicată în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, fiind un lăcaș de cult reprezentativ pentru zona Vrancei.

La slujbă au participat credincioși din parohie și din împrejurimi.

Pentru activitatea depusă până în prezent în Parohia Jariștea I, preotul paroh a primit crucea eparhială.

Comentarii Facebook


Știri recente