Sărbătoarea Parohiei clujene Înălțarea Domnului

Clujenii au participat în număr mare, în duminica a doua a Postului Mare, la slujba de la Biserica „Înălțarea Domnului”. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

„Mesajul transmis de cele două Evanghelii care s-au citit la Sfânta Liturghie ne mobilizează spre sporirea vieții noastre duhovnicești prin rugăciune, prin post și prin milostenie. În această duminică a doua a Sfântului și Marelui Post se continuă această colectă pentru Fondul Central Misionar și cea mai mare parte din suma colectat este rânduită de ierarhia Bisericii noastre spre așezăminte de asistență socială sau medico-socială. Am deosebita bucurie să afirm că această parohie prin preoții slujitori se situează între comunitățile care sunt implicate în susținerea proiectelor sociale ale Eparhiei noastre și aș spune, în mod deosebit, în susținerea Centrului de îngrijiri paliative din Cluj Napoca”, a declarat pentru TRINITAS TV PS Părinte Vasile Someșanul.

Parohia „Înălțarea Domnului”, singura cu acest hram din Cluj, a fost înființată în 1992, având inițial ca lăcaș de rugăciune o capelă. Deși piatra de temelie a bisericii a fost pusă în anul 1997, construirea lăcașului s-a finalizat abia în 2011.

Ca în toate duminicile Postului, foarte mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Comentarii Facebook


Știri recente