Sărbătoarea Parohiei buzoiene Pătârlagele II

Duminica aceasta a fost zi de sărbătoare pentru credincioşii Parohiei buzoiene Pătârlagele II. Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a târnosit Biserica „Înălţarea Domnului“, apoi a oficiat Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, informează TRINITAS TV.

„Pentru că i se aplică trei sfinte taine, locaşul de cult este asimilat cu o persoană umană, pentru că numai pruncul când este botezat este uns cu Sfântul şi Marele Mir şi apoi împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. Prin aceasta Sfinţii Părinţi au vrut să scoată în evidenţă faptul că edificiul acesta nu este unul oarecare, ci cu totul special”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian.

Locaşul de cult a fost ridicat în perioada 1933-1938, fiind sfinţit de episcopul Ghenadie al Buzăului. Biserica a fost restaurată de mai multe ori de-a lungul timpului.

Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic misionar al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…