Sărbătoarea orașului Botoșani

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi, va săvârși mâine-dimineață, de la ora 10:15, Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Botoșani, potrivit Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Slujba va fi oficiată pe un podium special amenajat lângă biserica monument, care împlinește în acest an 462 de ani de existență. Programul manifestărilor dedicate cinstirii patronului orașului Botoșani va începe astăzi la ora 17:00, când va fi adusă de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Botoșani racla în care se află un fragment din moaștele Sfântului Mucenic Pantelimon. Apoi va urma slujba Vecerniei unită cu Litia.

„În ziua hramului vom primi cu multă bucurie în mijlocul nostru pe Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, care va oficia Sfânta Liturghie a Sfântului Grigorie Dialogul. La eveniment vor participa autorități locale și județene, precum și reprezentanți ai Armatei Române, ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Așteptăm la această sărbătoare credincioși din orașul nostru și din județul Botoșani”, a declarat părintele paroh Dumitru Mateciuc.

La finalul slujbei, Primăria Botoșani va oferi credincioșilor sarmale, cozonac și câte un pahar cu vin. În aceste zile, la Botoșani sunt organizate mai multe manifestări culturale și spirituale în cinstea Sfântului Gheorghe, ocrotitorul orașului.

Comentarii Facebook


Știri recente