Sărbătoarea Nașterii Domnului, la Caransebeș

La Praznicul Naşterii Domnului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, membri ai Permanenţei Consiliului Eparhial, la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele arhimandrit Constantin Timiş, vicar eparhial, a dat citire Pastoralei Preasfinţitului Lucian la Praznicul Naşterii Domnului.

„Pastorala citită astăzi se referă la jertfa și martiriul celor care au participat la Nașterea Mântuitorului. Așadar, prin sufletul Maicii Domnului, de la începutul activității sale în planul de mântuire a lui Dumnezeu, a trecut sabia durerii. Maica Domnului a suferit pentru că nimeni nu a primit-o în casă, în cetatea Betleemului, iar casele de oaspeți erau ocupate, oamenii având alte priorități. Maica Domnului la puțin timp după nașterea lui Iisus a fost nevoită să plece în Egipt pentru că Irod poruncise să-i ucidă pe toți pruncii din Betleem și din Iudeea, de doi ani și mai în jos, ca să-L piardă și pe Hristos. Dar Dumnezeu Tatăl L-a ocrotit pe Fiul Său și Maica Domnului împreună cu logodnicul său Iosif au plecat în Egipt”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian în cuvântul de învățătură adresat credincioșilor.

La Sfânta Liturghie au participat autorităţi centrale şi judeţene precum şi un număr însemnat de credincioşi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeș.

Catedrala episcopală „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” a fost târnosită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi în anul centenarului instalării episcopului Miron Cristea în scaunul vlădicesc de la Caransebeş (1910 – 2010).

Comentarii Facebook


Știri recente