Sărbătoarea Mănăstirii Schimbarea la Față-Ilva Mare

Mănăstirea Ilva Mare din comuna bistrițeană omonimă a îmbrăcat haine de sărbătoare la Praznicul Schimbării la Față a Domnului. Cu prilejul hramului așezământului monahal, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

În cuvântul de învățătură Înaltpreasfinția Sa a arătat: „cu darul Domnului nostru Iisus Hristos toți ne vom schimba la față. De-a lungul vremurilor cei ce-L iubesc pe Mântuitorul și s-au străduit să-I pună în practică învățătura au experimentat cât de dulce și cât de bună este lumina cea necreată și s-au schimbat la față”.

Biserica Mănăstirii a fost ridicată în anul 1992, lăcașul fiind împodobit cu pictură în anul 1996 și târnosit în același an, pe 6 august.

Comentarii Facebook


Știri recente

Un nou protopop la Bălţi: Pr. Dorian Revenco

Părintele Dorian Revenco este noul protopop de Bălţi. Clericul a fost prezentat de PS Antonie în noua demnitate, marţi, cu ocazia organizării conferinţei pastoral-misionare „Cimitirul – spaţiu de cugetare la viaţa veşnică”. Evenimentul a avut…