Sărbătoarea liceului „Sfântul Antim” din Capitală

Elevii Liceului Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din cartierul bucureștean Drumul Taberei și-au sărbătorit vineri, 27 septembrie 2013, ocrotitorul. În ziua de hram a instituției a fost oficiată o slujbă de mulțumire la care au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, cadre didactice și elevi.

„Liceul la înființare, în statut, prevede că el ființează sub tutela Bisericii. Prin tutelă se înțelege posibilitatea ca acești copii să beneficieze de tot ceea ce Biserica le pune la dispoziție ca oportunități: pelerinaje religioase, vizite la obiectivele religioase, o bună colaborare cu instituțiile sau așezămintele bisericești. Regulamentul de ordine interioară a liceului are câteva elemente strict legate de viața morală și creștină, iar specificul acestui liceu este a doua oră de religie”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Gheorghe Dogaru, inspector de Religie, I.S.M.B.

Tot acum a fost lansat și un volum care cuprinde Liturghierul Sfântului Antim Ivireanul de la 1713 facsimilat și un studiu dedicat istoriei și importanței acestuia.

Tot cu prilejul hramului, elevii au pregătit și un scurt moment festiv închinat Sfântului Antim.

Liceul Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” a fost înființat în septembrie 2009, în locul Școlii nr. 191. Instituția este sigura care are acest profil în Arhiepiscopia Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente