Sărbătoarea Învierii, lumina sufletelor noastre, la final

La Școala „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Iași a avut loc marți, 4 iunie 2013, jurizarea lucrărilor din cadrul concursului internațional de creație plastică și abilități practico-aplicative „Sărbătoarea Învierii, lumina sufletelor noastre”, ediția a IV-a, informează „Ziarul Lumina”.

Concursul s-a desfășurat în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei (Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Iașilor), Școala „Carmen Sylva” din Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Casa Corpului Didactic Iași, Palatul Copiilor Iași, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași și Școala Generală Liteni din județul Iași.

„Anul acesta avem peste 700 de cadre didactice coordonatoare, care au înscris, fiecare, în jur de cinci-șase elevi. În total avem în jur de 3.000 de lucrări de la grupele de vârstă primar, gimnazial și liceal. Toate secțiunile au avut ca temă principală un motiv religios din sfera sărbătorilor Învierii și/sau tradiții și obiceiuri legate de sărbătorile pascale, peisaje de primăvară, s.a. Avem lucrări ale mai multor școli din Republica Moldova, Estonia, Grecia, Spania, Italia și Polonia. Concursul s-a derulat cu sprijinul directorului Școlii „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, Ionel Nechifor, și al directorului adjunct, prof. Luminița Viciu”, a amintit prof. de religie Adriana Năstase, coordonatorul concursului. Jurizarea lucrărilor a fost realizată de partenerii Școlii „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, în conformitate cu regulamentul concursului. Diplomele vor fi trimise copiilor după jurizare. „Fiecare cadru didactic implicat în acest proiect va primi o adeverință internațională de voluntariat. Cele mai frumoase lucrări trimise de copii vor fi oferite Centrului de Plasament «Sfântul Andrei» din Iași și Căminului de Bătrâni «Sfinții Împărați Constantin și Elena» – Bucium din Iași. Dorim astfel să bucurăm sufletele copiilor și bătrânilor din cele două așezăminte de ocrotire socială. De asemenea, în perioada următoare vom organiza expoziții cu lucrările trimise de copii la sediul ISJ Iași și la Casa Corpului Didactic Iași”, a menționat prof. de religie Adriana Năstase.

Comentarii Facebook


Știri recente