Sărbătoarea Învierii Domnului la Parohia Sf. Apostol Toma din Narre-Warren/Dandenong, statul Victoria, Australia

La Parohia Sfântul Apostol Toma din Narre-Warren/Dandenong, statul Victoria, Australia – slujba Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Roman al Australiei și Noii Zeelande. Din soborul slujitor a făcut parte și păritele Marian Dincă.

„După slujba Utreniei, Preasfinția Sa a chemat credincioșii să primească Lumina Învierii Domnului; în tinda bisericii s-a săvârșit Canonului Învierii. Imnul pascal „Hristos a înviat” a răsunat pentru prima dată la biserică Sfântul Apostol Toma care a fost sfințită în duminica Floriilor. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită în nouă biserică, iar la sfârșitul slujbei, Prea Sfințitul Mihail a dat citire Pastoralei la sărbătoarea Învierii Fiului lui Dumnezeu, a binecuvântat poporul românesc ortodox din aceste suburbii care a fost prezent pentru a lua lumina de Paște, transmițându-le cele mai alese urări de sănătate și bucurie, pace sufletească și ajutor în toată lucrarea cea folositoare, împreună cu salutul pascal:”Hristos a Înviat”, a precizat părintele Marian Dincă.

Preotul paroh a mulțumit chiriarhului pentru prezența în această parohie nouă, pentru arhiereștile binecuvântări și pentru bucuria adusă prin săvârșirea slujbei Învierii Mântuitorului Hristos la Parohia Sfântul Apostol Toma. Deasemenea, preotul paroh a mulțumit credincioșilor pentru participarea la marea sărbătoare a Paștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente