Sărbătoarea Învierii Domnului la închisoarea din Viterbo – Italia

În a treia zi a sărbătorii Învierii Domnului, voluntarii din Parohia „Sfântului Ierarh de la Cernica” din Viterbo – Italia, au vizitat pe deținuții de la închisoarea Mamagialla de lângă orașul Viterbo, conform obiceiului, devenit tradiție, de a efectua aceste vizite în fiecare an de sărbătoarea Nașterii Domnului și a Învierii Domnului, după cum informează site-ul episcopia-italiei.it.

Această tradiție își are obârșia în anul 2009, de când, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, Parohia „Sfântului Ierarh de la Cernica” și-a asumat față de cei aproximativ 80 de deținuți români, moldoveni, ucraineni și georgieni de credință ortodoxă misiunea duhovnicească și umanitară de a-i vizita în fiecare săptămână.

În cadrul slujbei Canonului Învierii, cei care s-au pregătit prin post, rugăciune și spovedanie au primit Sfânta Împărtășanie.

Tot conform tradiției, la sfârșitul slujbei toți s-au bucurat de bucatele tradiționale pe care credincioșii din parohie special le-au pregătit, urmând îndemnul Sfântului Pavel din Sâmbăta lui Lazăr: „…Aduceți-vă aminte de cei închiși, ca și cum ați fi închiși împreună cu ei” (Evrei 13,3). Astfel, bucuria Învierii Domnului a fost deplină și celor ce au dăruit, și celor ce au primit.

Comentarii Facebook


Știri recente