Sărbătoarea Învierii Domnului la Catedrala „Cuvioasa Parascheva” din Roman

Peste 3000 de credincioși au primit lumină din Lumina Sfântă a Învierii Domnului adusă de la Ierusalim la Catedrala Arhiepiscopală din Roman în cea mai frumoasă noapte din an.

Slujba Învierii a fost oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La finalul primei părți din sfânta zi a Învierii, din incinta Agheazmatarului aflat în curtea Centrului Eparhial, Preasfinția Sa a rostit și un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța sărbătorii Învierii Domnului nostru Iisus Hristos pentru viața creștinilor. Sărbătoarea a continuat cu partea numită Canonul Învierii Domnului, cu o procesiune în jurul Catedralei și apoi cu oficierea Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur, de către Preasfinția Sa fiind înconjurat de soborul preoților și diaconilor slujitori.

La finalul Sfintei Liturghii, după ce foarte mulți din cei prezenți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a adresat un cuvânt tuturor celor au avut dragostea și răbdarea de a petrece noaptea binecuvântată în atmosfera de rugăciune specifică acestei zile, după care, conform tradiției îndătinate, a ciocnit un ou roșu cu fiecare dintre cei prezenți, rostind salutul pascal „Hristos a înviat!”

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala „Paraschivi” a Catedralei Arhiepiscopale, potrivit epr.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente