Sărbătoarea Învierii Domnului la Catedrala „Cuvioasa Parascheva” din Roman

Peste 3000 de credincioși au primit lumină din Lumina Sfântă a Învierii Domnului adusă de la Ierusalim la Catedrala Arhiepiscopală din Roman în cea mai frumoasă noapte din an.

Slujba Învierii a fost oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La finalul primei părți din sfânta zi a Învierii, din incinta Agheazmatarului aflat în curtea Centrului Eparhial, Preasfinția Sa a rostit și un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța sărbătorii Învierii Domnului nostru Iisus Hristos pentru viața creștinilor. Sărbătoarea a continuat cu partea numită Canonul Învierii Domnului, cu o procesiune în jurul Catedralei și apoi cu oficierea Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur, de către Preasfinția Sa fiind înconjurat de soborul preoților și diaconilor slujitori.

La finalul Sfintei Liturghii, după ce foarte mulți din cei prezenți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a adresat un cuvânt tuturor celor au avut dragostea și răbdarea de a petrece noaptea binecuvântată în atmosfera de rugăciune specifică acestei zile, după care, conform tradiției îndătinate, a ciocnit un ou roșu cu fiecare dintre cei prezenți, rostind salutul pascal „Hristos a înviat!”

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala „Paraschivi” a Catedralei Arhiepiscopale, potrivit epr.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…