Sărbătoarea Înălțării Domnului la Slobozia

În ajunul hramului Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a sfințit lumânărarul catedralei. A doua zi, joi, 13 iunie 2013, în ziua prăznuirii Înălțării Domnului, Catedrala Episcopală din Slobozia și-a sărbătorit hramul. Programul zilei a debutat la ora 8:30, Preasfințitul Părinte Vincențiu săvârșind Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de părinți consilieri ai Centrului Eparhial și de un sobor ales de preoți și diaconi.

La vremea predicii Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre marea prăznuire a Înălțării la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, zi în care, în Biserica Ortodoxă Română este și pomenirea eroilor neamului. După otpustul Sfintei Liturghii, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru ctitorii Catedralei Episcopale. După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa, însoțit de preoții, diaconii și credincioșii prezenți la slujbă, au mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului. După onorul militar, a fost săvârșită slujba de pomenire a eroilor neamului, programul continuând cu depuneri de coroane și defilarea gărzii militare, potrivit sf-esc.ro.

Tot în această zi, la orele 14:30, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat la vernisajul expoziției naționale de pictură „Înălțarea lui Hristos”, ediția a V-a, organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu program prelungit Nr. 2 din Slobozia în holul Centrului Eparhial, unde a premiat copiii, care au prezentat cele mai frumoase lucrări. Preasfinția Sa a împărțit daruri tuturor copiilor prezenți la acest vernisaj.

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…