Sărbătoarea Înălțării Domnului la Curtea de Argeș

Credincioșii parohiei Înălțarea Domnului din municipiul Curtea de Argeș au sărbătorit astăzi, 13 iunie 2013, hramul bisericii. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a amintit celor prezenți de însemnătatea praznicului Înălțării Domului Iisus Hristos.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop a mulțumit credincioșilor pentru eforturile depuse la ridicarea noii biserici din municipiul Curtea de Argeș.

„Bucuria credincioșilor a fost foarte mare, deoarece sărbătoarea hramului este așteptată cu multă dragoste în fiecare an, fiind momentul în care Înaltpreasfințitul Părinte Calinic vine în mijlocul acestora pentru a oficia Sfânta Liturghie Arhierească”, a precizat pr. Necula Petre.

Parohia Înălțarea Domnului din municipiul Curtea de Argeș a fost înființată în anul 2001 în cartierul Posada, zona 1 Mai, pe terenul oferit de Consiliul Local. Biserica a fost sfințită în anul 2008, iar în 2010 s-au terminat lucrările la pictura interioară realizată în tehnica frescă de pictorul Sorin Irimia din Topoloveni.

Un sprijin deosebit a venit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului care a supravegheat și finanțat o parte din lucrări prin Biroul Economic și Construcții.

După Sfânta Liturghie , Chiriarhul locului a oficiat slujba parastasului pentru cei care au contribuit la ridicarea bisericii și pentru eroii căzuți la datorie pe câmpurile de luptă.

Comentarii Facebook


Știri recente