Sărbătoarea hramului la Aielo de Malferit, Spania

Cu multă bucurie prelejuită de sărbătoarea hramului parohiei ortodoxe din Aielo de Malferit, dar și cu îngrijorări legate de ziua de mâine, mulți credincioși s-au adunat duminică, 27 ianuarie, pentru a-i sărbători pe Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan, informează episcopiaslanieportugaliei.es.

Bisericuța din localitate, care deja a lăsat o amprentă de neuitat în inimile sutelor de credincioși care s-au perindat pe aici de-a lungul anilor, s-a dovedit a fi neîncăpătoare! Această biserică veche a străvechiului sat de altădată, ne-a fost pusă la dispoziție de Biserica Romano-Catolică în urmă cu mai mulți ani, pentru a rezolva o problemă stringentă a nevoii spirituale a bravului popor român cu credința apostolică. Astfel, se adeveresc cuvintele Domnului că „nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care vine de la Dumnezeu”.

Parohia gazdă i-a avut ca oaspeți speciali pe credincioșii Parohiei „Sfântul Dumitru și Sfinții Doctori Cosma și Damian” din Gandia-Oliva, care an de an serbează marile sărbători împreună datorită distanței relativ mici dintre cele două localități, dar și datorită faptului că mult timp parohia din Aielo a fost filie a parohiei Gandia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…