Sărbătoarea Floriilor la biserica Sf. Ier. Nicolae din Florești, Episcopia Giurgiului

În ziua de 28 aprilie, când Biserica Ortodoxă prăznuiește „Intrarea Domnului în Ierusalium”, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica „Sf. Ier. Nicolae” din loc. Florești, informează episcopiagiurgiului.ro

În cuvântul de învățătură adresat numeroșilor credincioși prezenți Preasfinția Sa a vorbit despre valoarea spirituală a praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, subliniind că această sărbătoare reprezintă pentru creștini o poartă spre Înviere. La final, Chiriarhul i-a îndemnat pe cei prezenți să-L întâmpine pe Hristos, așternându-I în cale florile recunoștinței lor, căci: „Pentru noi, s-a smerit împăratul cerului și a luat chip de rob. Și astăzi pentru noi a venit în Ierusalim spre munci și spre moarte rea și grozavă, ca să ne izbăvească de moartea de veci”. De asemenea, Preasfinția a rostit rugăciunea de binecuvântare a ramurilor de salcie, acestea fiind împărțite credincioșilor prezenți.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Ambrozie, împreună cu preoții slujitori și cu credincioșii au vizitat Ansamblul Brâncovenesc Drugănescu, unde, în sala „Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu”, a fost pregătită o agapă frățească. Situat în satul Stoenești, comuna Florești-Stoenești, jud. Giurgiu, monumentul de arhitectură brâncovenească, achiziționat de curând de Episcopia Giurgiului, a fost ridicat între anii 1710-1715 de către Gavril Drugănescu, mare vornic de Târgoviște. Acest ansamblu cu linii arhitectonice foarte elegante se situează în rândul palatelor brâncovenești de la Mogoșoaia și Potlogi.

Comentarii Facebook


Știri recente