Sărbătoarea Cuviosului Antipa, la Catedrala din Roman

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodeşti, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala din Roman, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, angajați ai Centrului eparhial, informează TRINITAS TV.

Sfânta Liturghie a fost precedată de sfințirea noilor Antimise de către noul chiriarh, care vor fi împărțite tuturor bisericilor de pe cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului.

În cadrul slujbei, după citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfinţia Sa a adresat un cuvânt de învăţătură, în care a vorbit despre viaţa Cuviosului Antipa şi despre cinstirea sa în Eparhia Romanului şi Bacăului, totodată, ierarhul a îndemnat pe slujitorii bisericii să intensifice pomenirea şi cinstirea acestui sfânt în eparhie.

După împărtășirea cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului nostru Iisus Hristos, credincioşii prezenţi s-au putut închina la racla cu sfintele moaşte ale Cuviosului Antipa, aduse de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim de la Schitul Prodromu din Sfântul Munte Athos.

Sărbătoarea închinată Sfântului Antipa de la Calapodeşti a început la Roman în ajun, cu oficierea Slujbei de priveghere. După o procesiune în jurul Catedralei, moaștele și Icoana Sfântului au fost așezate în locaș, unde s-a săvârșit slujba Acatistului.

Răspunsurile la strană au fost date de corala „Paraschivi” a Catedralei Arhiepiscopale.

Comentarii Facebook


Știri recente