Sărbătoarea credincioşilor din Parohia „Naşterea Domnului“ din Cluj-Napoca

La Parohia Ortodoxă Română „Naşterea Domnului“ din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, luna ianuarie a fost dedicată, în cadrul Proiectului „Luna credincioşilor“, sărbătoririi enoriaşilor care au avut în anul 2014 evenimente fericite şi importante în viaţa lor, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Transilvania.

După ce duminica trecută, prima din luna ianuarie, au fost felicitate familiile veterane în căsnicie, care şi-au încununat viaţa cu 50 de ani de vieţuire împreună, cea de a doua duminică a lunii, 11 ianuarie, a fost dedicată sărbătoririi familiilor cununate în anul 2014 în Biserica „Naşterea Domnului“. Sărbătoarea a fost urmată de o mică agapă, după Sfânta Liturghie. Această sărbătoare dedicată familiilor tinere din parohie demonstrează grija pe care biserica o poartă acestor mlădiţe ale ei ce vor odrăsli alte ramuri care se vor hrăni din izvorul nesecat al viei din care au crescut, înmulţind darul vieţii primit cu dărnicie de la Cel de Sus.

Tinerele familii întemeiate în această biserică anul trecut, au fost felicitate de preoţii bisericii din faţa Sfântului Altar şi au primit în dar iconiţe, calendare şi diplome, iar credincioşii, împreună cu corul, le-au cântat „La mulţi ani!“, urându-le o viaţă liniştită, în pace şi bună înţelegere. Apoi, sărbătoarea a continuat cu o agapă, ocazie cu care părintele Dorel Man a oferit tinerilor căsătoriţi câteva sfaturi şi îndemnuri părinteşti. Această întâlnire a fost, pentru familiile invitate, un prilej de a se cunoaşte şi de a fi din nou, la ceas de sărbătoare, în biserica în care au trăit emoţiile Tainei Sfintei Cununii, pentru a da slavă lui Dumnezeu pentru toate şi a spori bucuria dăruită lor.

„Luna credincioşilor“ va continua

Proiectul „Luna credincioşilor“ va continua, în data de 18 ianuarie, cu sărbătorirea, în biserică, a credincioşilor de toate vârstele care au avut succese deosebite la competiţii naţionale şi internaţionale în anul 2014.

În data de 25 ianuarie va avea loc desemnarea şi premierea în biserică a „Celui mai fidel cititor“ al bibliotecii Parohiei „Naşterea Domnului“, care cuprinde un fond de publicaţii de aproximativ 9000 de volume (literatură religioasă, beletristică, literatură pentru copii, istorie, geografie, filosofie, critică şi estetică literară, biologie, dicţionare, enciclopedii, periodice) donate de credincioşii parohiei.

De asemenea, vor fi felicitaţi toţi colaboratorii parohiei care se ostenesc pentru ca mica foaie a Parohiei „Naşterea Domnului“, intitulată „Troiţa“, să apară în fiecare an, cu cele şapte numere care prezintă activitatea misionar-pastorală, culturală şi socială din parohie.

Prin aceste activităţi se demonstrează marele dar al Bisericii, acela de a uni oamenii şi de a le oferi, pe lângă darurile bogate ale Sfântului Duh, şi darul iubirii şi respectului care sunt păstrate şi înmulţite în marea familie a parohiei.

La Biserica „Naşterea Domnului“, copiii, tinerii, părinţii, bunicii şi străbunicii se întâlnesc la sfintele slujbe şi la diverse activităţi specifice fiecăruia: pentru copii, concursuri literar-religioase şi de desen, pictură pe sticlă, pelerinaje, agape, întâlniri de suflet (cu invitaţi), expoziţii, iar pentru ceilalţi, sărbătorirea zilelor de naştere la fiecare sfârşit de lună şi, în mod deosebit, a credincioşilor care au peste 90 de ani. În luna iunie sunt sărbătorite familiile cu copii botezaţi în anul precedent. Credincioşii de la Parohia „Naşterea Domnului“ participă frecvent la pelerinaje, la diverse proiecte, între care „O pâine pentru aproapele meu“ sau cel de ajutorare lunară cu alimente a familiilor nevoiaşe etc.

Comentarii Facebook


Știri recente