Sărbătoarea Colegiului Ferdinand din Bacău

În școli, săptămâna aceasta este dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului național „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, organizat de Ministerul Educației Naționale. La Colegiul Național „Ferdinand” din Bacău, „Săptămâna altfel” a început cu un moment de rugăciune, instituția de învățământ fiind sfințită astăzi de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Cu acest prilej a fost semnat un parteneriat între Colegiu și instituțiile social-filantropice ale Eparhiei.

„Am venit cu bucurie să întregim sărbătoarea de astăzi care a constat în sfințirea acestei școli și preoții noștri vor trece prin toate clasele pentru a aduce un bob de binecuvântare și har”, a spus cu această ocazie PS Părinte Ioachim Băcăuanul.

Elevii și cadrele didactice au organizat cu acest prilej spectacolul caritabil, intitulat „Autismul nu doare, indiferența ta, da”. Parteneri în acest proiect au fost Primăria Bacău, Teatrul de Vară, Fundația „Episcop Melchisedec” și Colegiul de Artă „George Apostu”.

Fondurile strânse în urma concertului caritabil sunt destinate copiilor cu autism de la Centrul „Sfinții Cozma și Damian” al Fundației „Episcop Melchisedec”- filiala Bacău.

Comentarii Facebook


Știri recente

La Moinești va fi organizat un concert de colinde

Protoieria Moinești va organiza săptămâna viitoare un concert de colinde intitulat „Isihia Nativității”, în parteneriat cu Primăria Moinești, la Centrul Cultural „Lira” din municipiu. Evenimentul de miercuri, 6 decembrie, va începe de la ora 18:00.…