Sărbătoarea celor 40 de Mucenici, la Tarragona – Spania

Sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici, pe lângă semnificația religioasă, aduce în casele creștinilor ortodocși din anumite zone ale țării noastre un obicei culinar care s-a păstrat de-a lungul veacurilor: „mucenicii” din a luat dospit sau fiert, garnisiți cu miere, nucă și scorțișoară.

Încântați să participe la astfel de activități creative, elevii Școlii Parohiale din Tarragona – Spania și Reus s-au pregătit pentru sărbătoarea Sfinților Mucenici, învățând să pregătească și ei mucenici, îndrumați de doamna preoteasă, prof. Elena Băltărețu, după cum informează episcopiaspanieiportugaliei.es. Au împletit cu multă îndemânare figurine din cocă în forma de 8, cu aspect personalizat.

La final, copiii au fost serviți cu delicioși „mucenici” pregătiți pentru această sărbătoare de doamna preoteasă.

Comentarii Facebook


Știri recente