Sărbătoarea Bunei Vestiri în parohia giurgiuveană Drugănescu

Biserica Parohiei giurgiuvene Drugănescu și-a sărbătorit hramul luni 25 martie 2013, zi în care Biserica Ortodoxă a sărbătorit Buna Vestire. Cu acest prilej, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea dogmatică a Praznicului Bunei Vestiri și despre importanța acestuia în iconomia mântuirii noastre, subliniind faptul că prin Fecioara Maria, Fiul lui Dumnezeu a putut deveni om deplin și astfel, asemenea în toate cu primul Adam, a înfăptuit izbăvirea de păcate a primului om. Apropiată nouă, provenind din același lut ca și noi, Sfânta Fecioară Maria se împărtășește cu sfinții de sălășluirea divină și de vederea lui Dumnezeu dar este singura care Îl naște pe Hristos nu doar spiritual, ci și trupește pentru mântuirea lumii. Aceasta este ceea ce o deosebește de ceilalți oameni: participarea ei la actul Întrupării. Ea păstrează deplină vederea lui Dumnezeu după ce L-a născut pe Fiul său întrupat. De aceea, a încheiat Preasfințitul Părinte Ambrozie, Fecioara Maria este Mireasă a Fiului lui Dumnezeu, la întruparea Căruia are loc nunta mistică dintre Dumnezeu și Fecioara.

La final, Chiriarhul a oferit preoților slujitori Monografia Centrului pastoral-cultural”Gavril Drugănescu”, apărută la Editura Episcopiei Giurgiului, iar credincioșilor prezenți iconițe cu scena Bunei Vestiri.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Ambrozie, împreună cu preoții slujitori și cu credincioșii au vizitat Ansamblul Brâncovenesc Drugănescu. Situat în satul Stoenești, comuna Florești-Stoenești, jud. Giurgiu, monumentul de arhitectură brâncovenească, achiziționat de curând de Episcopia Giurgiului, a fost ridicat între anii 1710-1715 de către Gavril Drugănescu, mare vornic de Târgoviște. Acest ansamblu cu linii arhitectonice foarte elegante se situează în rândul palatelor brâncovenești de la Mogoșoaia și Potlogi

Comentarii Facebook


Știri recente