Sărbătoarea Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Melbourne – Australia

Cu prilejul praznicului Botezul Domnului Iisus Hristos in apele Iordanului, duminică, 6 ianuarie 2013, Preasfintitul Parinte Mihail, Episcopul romanilor ortodocsi din Australia si Noua Zeelanda a oficiat Sfanta Liturghie la Catedrala Episcopala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Melbourne.

La momentul potrivit, inainte de otpust, credinciosii impreuna cu clericii slujitori au iesit in curtea bisericii; au fost scosi prapurii bisericii, Sfanta Evanghelie,crucea, icoana Botezului Domnului si sfesnicele cu lumanari aprinse si tamaie. S-au citit rugaciunile si s-a sfintirea Aghiazma Mare pentru sfintirea credinciosilor si a caselor. Aghiazma Mare se bea timp de 8 zile, dimineata, dupa rugaciunile personale.

La ora 1 P.M. ortodocsii din Melbourne impreuna cu preotii si diaconii de la parohiile ortodoxe (greci si romani) s-au intalnit la malul oceanului, in Portul Melbourne, pentru a participa la sfintirea apei. Slujba a fost tinuta de catre Episcopul Iezechiel din Victoria al Arhiepiscopiei Grecesti din Australia, Episcopul Mihail al Diocezei Romanesti din Australia si Noua Zeelanda si Episcopul Iakovos al Arhiepiscopiei Grecesti din Australia.

Un numar de 43 de innotatiri care asteptau in larg, pe un vapor, s-au aruncat in apa pentru a aduce crucea de lemn care a fost aruncata de episcop pentru a sfinti apele. Toti au primit cruciulite din partea slujitorilor prezenti.

La ceremonia religioasa si la agapa care a urmat cu muzica si cantece grecesti a participat ministrul comunitatilor nationale din statul Victoria, reprezentanti ai partidelor politice si ai guvernului si un mare numar de ortodocsi din Melbourne, Australia.

Comentarii Facebook


Știri recente