Sărbătoarea aflării moaștelor Sfântului Serafim de Sarov la Biserica Tabacu din Capitală (Program)

Sfântul Serafim de Sarov va fi cinstit vineri în biserica bucureșteană care deține din 2017 un fragment din moaștele ascetului rus a căror descoperire este serbată în fiecare an în data de 19 iulie.

Programul liturgic va începe în ajunul sărbătorii, joi seara, de la 18:00, când vor fi săvârșite Vecernia cu Litia și apoi Utrenia.

Vineri dimineață, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, va oficia Sfânta Liturghie începând cu ora 08:00.

În Biserica „Sfântul Nicolae” – Tabacu, frecventată de comunitatea rusă din Capitală, se află un fragment din moaştele Sfântului Serafim, care a fost adus la București de Patriarhul Rusiei în toamna anului 2017.

Racla cu fragmentul din moaștele Sfântului Serafim primită din partea Patriarhului Moscovei. Foto credit: Mihnea Păduraru / Ziarul Lumina

Racla cu sfintele moaște a fost dăruită ulterior Bisericii Sfântul Nicolae Tabacu din Capitală, în cadrul unui moment solemn care a avut loc în Salonul Sfinților români din Reședința patriarhală în data de 2 noiembrie.

Sfântul Serafim a fost un ascet rus care a vieţuit în Mănăstirea Sarov din Rusia. Este unul dintre cei mai cunoscuţi sfinţi din lumea ortodoxă, mare făcător de minuni, cultul său luând amploare în secolul 20.

Data principală de prăznuire este 2 ianuarie, iar în alte biserici şi 19 iulie, ziua aflării moaştelor sale.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente