Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Catedrala Patriarhală

Credincioșii ortodocși sărbătoresc, astăzi, 15 august 2014, Adormirea Maicii Domnului. După tradiție, la trei zile după trecerea ei la cele veșnice, Sfânta Fecioară a fost ridicată cu trupul la Cer.

Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București a fost săvârșită la această sărbătoare de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal și secretarul Sfântului Sinod al Bisericii ortodoxe Române.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea Pericopei Evanghelice, Preasfinția Sa a arătat rostul preacinstirii Maicii Domnului.

„Deslușim în Evanghelia de astăzi unul din multele argumente pe care Sfintele Scripturi ni le oferă pentru preacinstirea Maicii Domnului și anume, glasul acestei femei necunoscute, anonime din popor care a stricat în auzul tuturor Fericit este pântecele care te-a purtat și fericit este pieptul la care ai supt, afirmație pe care Mântuitorul o întărește cu cuvintele Așa este. Deci, noi creștinii trebuie să ne asemănăm acestei femei din popor care a cinstit-o pe Maica Domnului pentru slava și pentru cinstea care i se cuvin Fiului Său”, a spus Preasfințitul Părinte Episcop Varlaam Ploieșteanul.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost date de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române care a fost dirijată astăzi de către Luminița Guțanu.

Sărbătoarea de astăzi este cea mai veche sărbătoare închinată Născătoarei de Dumnezeu ce datează din secolul al V-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente