Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului în Episcopia Caransebeșului

La Praznicul Adormirii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din orașul Bocșa, după cum ne-au transmis Diac. Pavel Canea, Darius Herea. Cu acest prilej ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie pe șantierul bisericii aflate în construcție, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. La slujbă au participat oficialități locale precum și un număr însemnat de credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Am ținut în mod special să fim alături de preotul și credincioșii acestei parohii, să-i încurajăm să continue rugăciunea și lucrarea și să o rugăm împreună pe Maica Domnului să binecuvinteze această parohie, pe ctitorii și binefăcătorii acestei biserici. De asemenea am înălțat rugăciuni către Sfânta Fecioară să ne ajute să ajungem curând la târnosirea acestei mirese a lui Hristos. Am slujit în această biserică, ocrotită de Maica Domnului, chiar dacă nu este acoperită, dar având în loc de cupolă cerul lui Dumnezeu”, a precizat Preasfințitul Părinte Lucian.

De asemenea și Mănăstirea Teiuș din Caransebeș și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej Sfânta Liturghie a fost săvârșită din încredințarea Preasfințitului Lucian, de către părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Ca în fiecare an au poposit oaspeți de seamă și un număr însemnat de credincioși din Caransebeș, împrejurimi, dar și din alte zone ale țării. Răspunsurile liturgice au fost date de către un grup de studenți teologi, de la Secția de Teologie din Caransebeș, condus de părintele profesor Gheorghe Tistu.

Acest așezământ monahal, pus sub ocrotirea Maicii Domnului, și-a serbat pentru prima dată hramul în 15 august 1999, prin purtarea de grijă a IPS Laurențiu Streza, pe atunci Episcopul Caransebeșului, când s-a pus și piatra de temelie a bisericii mănăstirești. La 1 decembrie 1999 a fost finalizat corpul administrativ al așezământului monahal. A urmat construirea și târnosirea bisericii cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Pe lângă biserica de piatră, a fost construită și o biserică de lemn, cu hramul Sfântul M. Mc. Mina. În anul 2009, Preasfințitul Părinte Lucian, a târnosit paraclisul de iarnă al mănăstirii cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente