Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului- la Colegiul „Mihai Eminescu” din Bacău

Marti,01.10.2013, la Colegiul „Mihai Eminescu” s-au adunat preoti,profesori si elevi la capelă pentru a marca hramul acestei prestigioase unităti scolare din Bacău.

Potrivit epr.ro, cu binecuvântarea Preasfintitului Părinte Ioachim Băcăuanul, la orele 7:00, s-a oficiat în capela ” Acoperământul Maicii Domnului” acatistul sfântului Acoperământ si Sfânta liturghie. Din sobor au făcut parte pr. prof. Constantin Leonte, pr.prof. Ionut Căsăneanu de la CT „Anghel Saligny”, pr. prof. Ioan Arsănii de la colegiul N.V. Karpen si pr. Justinian Cimpoieru, profesor titular la Colegiul „Mihai Eminescu”. Capela scolii a fost neîncăpătoare, elevi si profesori participând la slujbă cu evlavie si cu dragoste.

Predica sărbătorii a fost rostită de prof. Justinian Cimpoieru care a mentionat importanta momentului, apoi a prezentat temeiurile doctrinare ale preacinstirii Maicii Domnului si istoricul sărbătorii.

După apolisul Sfintei Liturghii, s-a oficiat un Te-Deum pentru conducere,cadrele didactice si elevii colegiului, după care cuvântul de încheiere a fost rostit de părintele profesor Constantin Leonte, care a transmis mesajul de binecuvantare al Preasfintitului Părinte Ioachim Băcăuanul ce-a evidentiat importanta existentei capelei „Acoperământul Maicii Domnului” ca un laborator al Învierii si a multumit doamnei director Constantina Hulea pentu sprijinul acordat bunei desfăsurări a orei de religie.

Apoi, preotii,profesorii si elevii s-au deplasat în holul colegiului spre a oficia sluba parastasului pentru profesorii si elevii trecuti la Domnul.

Comentarii Facebook


Știri recente